BLOC D'AULA 2N DE PRIMÀRIA
Situació d'aprenetatge
La vida en el nostre planeta. Els éssers vius.

Durant aquests mesos ens hem endinsat en el fantàstic món dels éssers vius. Hem vist la diferència que hi ha entre els éssers vius i els éssers inerts i hem conegut les seves principals característiques.

Hem tengut molta curiositat per saber com neixen les persones, les plantes i alguns animals i hem volgut saber com s'alimenten, com es relacionen i com es reprodueixen els éssers vius.

Hem classifica els animals segons on viuen, què mengen i com es reprodueixen a partir del joc. Hem conegut quins són els animals i les plantes que podem trobar al nostre poble i també que hi ha animals en perill d'extinció.



Volguérem investigar els amfibis, ja que eren els més desconeguts   per a nosaltres  . Descobrírem que a les zones més inaccessibles de la Serra de Tramuntana podem trobar un amfibi molt peculiar; "el ferreret". El ferreret, és una espècie endèmica de Mallorca, això vol dir que és pròpia i exclusiva de l'illa i que, per tant, no es troba en cap altra part del món. Fa uns 4 cm i té els ulls molt grans. Una de les coses que més ens cridà l'atenció és que la mare pon els ous, però és el pare que cuida els ous i els transporta fins que neixen.

Per altra part, hem sembrat diferents llavors de varietats propis i de temporada, hem classifica les plantes amb flors i sense flors i les plantes segons la seva tija... Sabeu quina part de les fruites i verdures ens menjam? Idò, nosaltres anàrem al mercat per a conèixer més a prop quina és la part de la planta que ens menjam (fruit, tija, arrel, llavor, flor). 



A més, tenguérem la sort de conèixer una mica més una altra planta molt característica a les Illes, la Posidònia. Na Maria Planes, la mare d'en Lluís, va venir a contar-nos un conte preciós: "Posidònia. La dama de la mar" i la poguérem tocar.


Aquesta Situació d'Aprenentatge ens ha ajudat a saber què podem fer per conviure i respectar tots els éssers vius que formen part del planeta. Ens convertírem en "Detectius ambientals" jugant amb un taller de la conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears i vàrem prendre consciència de la importància de "Les 3R" (reduir, reutilitzar i reciclar) i n'aprenguérem una cançó!


I és que els petits gestos són poderosos! Canviant alguns petits hàbits podem millorar la salut del planeta.

Durant tot aquest temps, hem fet, de mica en mica, el nostre propi quadern d'aprenentatge mitjançant un lapbook interactiu. Així, podrem jugar i recordar tot el que hem després de sempre que volguem.

ENTORN VIRTUAL D'APRENENTATGE
2n
SANT ANTONI


Aquests dies hem cantat i fet gloses, hem ballat disfressats, hem fet caretes de dimonis, hem participat en el concurs de dibuixos de Sant Antoni 2023, hem conegut com celebren aquesta festa altres pobles,... I hem fet molta festa! 



Aquesta festivitat ha estat l'excusa per treballar amb més alegria durant tota la setmana.

Ahir, també tenguérem una visita molt esperada! Ens varen venir a veure els dimonis! Per això, volem donar les gràcies a en Joan Toni, al pare d'en Miquel, per venir i explicar-nos el significat d'aquesta festa popular tan especial i als dimonis de 6è per acompanyar-lo.


Luna Salazar Àlvarez 1r premi 


Isabel Bursuc Grimalt 2n premi


HORT ECOLÒGIC, SOCIAL I EDUCATIU DE PORRERES
Un espai de contacte amb la natura

La setmana passada anàrem per primera vegada a l'hort ecològic social i educatiu de Porreres. Aquest hort és una iniciativa de les Bodegues Bàrbara Mesquida, l'Ajuntament i APAEMA (Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca).


Es tracta d'un tros de 30 m², situat a la bodega Mesquida Mora on podem sembrar, fer el manteniment i visitar-ho segons l'horari que disposarem. Allà la monitora, na Maria Antònia ens va explicar els objectius i el funcionament, i ens va poder donar resposta a totes les preguntes que teníem preparats.


I quines plantes podem sembrar? És important saber què podem sembrar a cada moment de l'any i quines són les varietats de temporada. Per això na Maria Antònia d'APAEMA ens va mostrar el calendari de sembra i vàrem poder conèixer quan s'embran les plantes al llarg de l'any. També parlem de les fruites que podem trobar supermercat que no són propis de les Illes i que en podem menjar sempre que vulguem com el plàtan i els que podem comprar de temporada. 

 


Vàrem aprendre que si menjam productes de temporada, protegim el medi ambient, ja que consumim plantes que creixen de la manera més natural possible.


Agafàrem una filera i hi sembràrem cebes, lletuga d'orelles d'ase o romana, fresseres i bledes vermelles. Després posàrem en marxa el sistema de regadiu i regàrem el nostre trosset de terra.

En acabar de sembrar jugàrem una estona a “compar peix”, “conillons” i molts descobriren per primera vegada el gust de la “vinagrella”. 


Ens ho passàrem genial i acordàrem que tornaríem avia a fer una visita al nostre hort per regar i mirar com va la nostra sembrada. 

Durant tota la jornada ens va acompanyar la mare i la germana d'en Joan Aparicio, na Maria Rosa i na Marta. Com bé sabeu, el fet que les famílies comparteixin temps i participin en la vida escolar aporta molts de beneficis a tota la comunitat educativa. Per a nosaltres va ser un luxe tenir-les i ens agradaria molt que a la propera anada a l'hort poguéssim comptar amb vosaltres. Estau ben convidats!


Volem donar les gràcies a na Maria Antònia d'APAEMA i na Joana Mora que ens ensenyaren a sembrar i com hem de cuidar el nostre hortet, a na Maria Rosa i na Marta per compartir el seu temps amb nosaltres ia na Bàrbara Mesquida per poder gaudir. . d'aquest espai. 

Estimular l'hàbit lector

Molt contents de l'esforç i la motivació que demostren els alumnes de primer per la lectura. A la imatge,  els qui han aconseguit emplenar el seu primer passaport amb deu llibres. Amb molta il·lusió per aconseguir el segon, enhorabona!

EXPOSICIÓ “EL SISTEMA SOLAR”
Situacions d'aprenentatge

Els alumnes han treballat en equip durant diverses setmanes per a l'exposició “El sistema solar” i han després de moltes coses sobre els planetes, el sol i les estrelles.

Una vegada iniciada la situació d'Aprenentatge El sistema solar. Hi ha vida fora del nostre planeta?, va sorgir la idea de fer una maqueta on sortissin representats tots els planetes del sistema solar. Ens va agradar tant preparar-la que decidírem que havíem de convidar a tothom perquè pogués veure com ens havia quedat, però… i què tal si preparam una exposició per a les famílies? Sí! Així va començar la nostra curolla.


L'excursió del trimestre i enllaçada amb la situació d'aprenentatge ens va dur a visitar el “CaixaForum”. Allà, ens proposen unes activitats precioses per iniciar-nos dins el món de l'astronomia i despertar el nostre interès en l'observació del cel. Vàrem comparar la grandària dels diferents planetes del sistema solar i poguérem visualitzar algunes agrupacions d'estrelles, les constel·lacions. Fer aquesta excursió ens va encoratjar encara més a preparar l'exposició on es pogués veure tot el que havíem després del sistema solar, els planetes, dels satèl·lits, les estrelles, les constel·lacions, els viatges a l'espai, les fases de la lluna, els moviments que fa la terra, les estacions de l'any, els mesos, dies de la setmana, elaborar cartells, dansa…

L'exposició comptà amb una maqueta dels planetes, cartells informatius, escenificacions en viu dels moviments que fa la terra (rotació i traducció) i material audiovisual per a mostrar als visitants el procés de construcció de la nostra exposició. Alumnes de 6è ens ajudaren a realitzar la presentació i entre tots, prepararem una exposició dinàmica i divertida perquè els visitants poguessin participar, divertir-se i aprendre amb nosaltres.

Però la cosa no va acabar aquí...



Exposició Kandinsky

Durant el segon trimestre, a l'assignatura d'art amb la teacher Maria Antònia, reinterpretàrem el quadre "Estudi de color amb quadres" de Kandisnky. Estudiàrem la seva obra i coneguérem algunes curiositats de l'autor. Kandinsky pintava escoltant música i així, també ho férem nosaltres. Els nostres quadres quedaren molt vistosos i una vegada acabats es va fer evident que no podien quedar a l’oblit! Els havíem de mostrar a les famílies i companys d’escola! I què tal si aprofitam el dia de l’exposició del “sistema solar” i també exposam els quadres de Kandinsky?

I així ho vàrem fer. Aprofitàrem la llarga escala que puja a la nostra aula per col·locar tots els quadres i els identificàrem amb una targeta per saber de qui eren. Tot a punt per a rebre a les famílies i alumnes de l’escola. Quina il·lusió tot plegat!

I la cosa va anar rodada…

Estam molt orgullosos de la feina que han fet els alumnes. La importància d'aquesta mena d'activitats que promouen l'aprenentatge, la creativitat i el treball en equip. Volem donar les gràcies a les famílies i tots els mestres que han col·laborat en el procés de preparació de l’exposició “El sistema solar” i “Kandinsky”. Milions de gràcies!

Aula Virtual
Aula Virtual segon
Notícies de BLOC D'AULA 2N DE PRIMÀRIA
Tercer curs de primària
COMPRA DISPOSITIUS CHROMEBOOK CURS 23-24





Accés botiga en línia

La competència digital forma part de la formació dels nostres alumnes amb un protagonisme que no pot desvincular del món educatiu actual. L'entrada en aplicació de la LOMLOE, determina específicament la competència digital de l'alumnat, mitjançant el perfil de sortida de l'alumnat que s'ha d'haver assolit en acabar, en el nostre cas, l'educació primària.

És conegut, per les vostres famílies, que l'alumnat del nostre centre ha assolit una molt bona competència digital aquests darrers anys, pel que fa a l'ús de dispositius informàtics com a una eina educativa d'aprenentatge.

La competència digital implica un ús responsable, segur, saludable, crític i sostenible de les tecnologies digitals per a l'aprenentatge. Sens dubte aquesta competència és cabdal per desenvolupar-se en la societat digital. En el futur, els vostres fills es mouran en un escenari en el qual la tecnologia és present i al mateix canviant de manera constant.


Som conscients de la importància del que hem esmentat al paràgraf anterior. Per aquest motiu hem estat treballant aquest present curs en el Pla Digital de Centre, per determinar les actuacions i objectius per fer front en aquests reptes. Perquè sabem, que per aconseguir “... un ús responsable, segur, saludable, crític, de les tecnologies digitals per a l'aprenentatge” cal fer-hi molta, tenir el camí traçat i comptar amb la implicació i suport de vosaltres. , les famílies.

 

Instruccions de compra:

  • Dates:

La compra massiva començarà el 16 de juny i acabarà el dia 31 d'agost. 


  • Com fer la compra

Hi haurà diverses opcions de compra, amb pagament al comptat o finançat, segons les opcions que cadascú esculli. El preu del lot bàsic, és de 473,90 €. Consisteix en la compra del dispositiu ASUS Chrome Flip CR1, cànon digital, llicència de Google i l'assegurança per quatre anys (llegir condicions i garanties). Aquesta empresa compta amb servei tècnic a Palma i amb recollida, entrega i substitució de dispositius. Els ordinadors arribaran al col·legi la primera setmana de setembre i començaran les classes els lliurarem als alumnes.

  • En acabar primària...

Com segurament ja sabeu, l'IES Porreres, utilitza dispositius Chromebook. Per tant, els alumnes podran continuar fent-nos del seu dispositiu quan arribin a l'etapa d'ESO.

Per a qualsevol pregunta o aclariment, no dubteu a contactar amb nosaltres; info@vergedemontision.fecib.net     o al telèfon 971647296.