I per acabar la nostra Situació d'Aprenentatge "Oficis i Professions", ens ha vengut a explicar quina professió té en Benet Palerm, pare de na Neus. Professor de l'IES Felanitx de Formació Professional Administració.
Ens ha explicat el que ensenya als seus alumnes, com funcionen les empreses, són organitzacions que es dediquen a produir bens o serveis a canvi d'un benefici, és a dir a canvi de diners.
Moltes gràcies Benet! La teva explicació ens ha semblat molt interessant!
Avui ha vengut en Baltasar Rigo, pare de na Catalina. Ell és arquitecte i arquitecte tècnic. Ens ha explicat que és el responsable de la construcció de l'obra, s'encarrega de dissenyar, idear i gestionar la construcció d'edificis.
Construeix i fa reformes però sempre pensant amb la família que ha d'ocupar l'habitatge, per a la seva comoditat, seguretat i economia.
Moltes gràcies, Baltasar!
Continuam a segon amb la Situació d'Aprenentatge "Oficis i Professions". Avui ens ha vengut a explicar la seva feina en Pep Mas, pare de'n Pau; mestre de professió i gran coneixedor del món de la pagesia. A més de manera transversal, hem tractat la dimensió eco-social del PEDIC. Coneixem realitats de valor, cura i respecte cap al medi ambient el nostre entorn més proper.
Ens ha contat el procés de sembra i de creixement del garrover (arbre de cultiu tradicional de secà).
Hem pogut posar en pràctica la sembra de les seves llavors. D'aquí uns mesos esperem veure el seu creixement.
Moltes gràcies, Pep!
Els nins i nines de segon continuam treballant amb cercles de diàleg, els duim a terme a la nostra aula per a resoldre possibles conflictes que van sorgint, ens permeten trobar acords i donar resposta a alguns problemes.
Tenim possibilitat de verbalitzar en veu alta els problemes que ens preocupen i donem veu a les dificultats que es presenten.
Entre tots intentem trobar acords, d'aquesta manera milloram les relacions, la responsabilitat i la confiança.
Les nostres famílies són un agent educador fonamental per a la millora dels resultats dels infants. Per això, intentam que en la mesura possible, entrant a l'aula. Avui ha vengut la mare d'en Julià.
Ella és na Maria del Mar Gelabert i és auxiliar tècnica en cures a l'hospital de Manacor, a la planta d'oncologia.
Hem després de moltes coses sobre el seu treball i alguns de nosaltres hem descobert que quan segueixen grans, ens agradaria fer la seva feina!
Gràcies per la teva visita!
Treballam amb jocs matemàtics. D'aquesta manera consolidam els aprenentatges i reforçem els continguts treballats a l'aula.
Els infants els motiva molt aquest tipus de taller, la qual cosa fa que ha significat al què han després.
Aquesta setmana ha vingut a explicar la seva professió a Maria Ribot, mare de na Rosa Marqués. Picapadrera del Consell de Mallorca i margera. Ofici que ens parla de la nostra història, cultura i tradicions de Mallorca.
Moltes gràcies, Maria, per la teva explicació, ens ha semblat molt interessant ia partir d'ara ens fixarem més amb les construccions que formen part del nostre patrimoni i que gràcies a vosaltres a dia d'avui estan restaurades.
Els alumnes de 6è han acabat el projecte anual etwinning "ALL 4 DOGS DOGS 4 ALL" on han pogut treballar de manera col·laborativa amb alumnes d'altres escoles europees emprant la llengua anglesa com a llengua vehicular creant-los la necessitat de comunicar-se tant de manera oral com escrita. Aquest projecte s'ha dut a terme a l'assignatura de llengua anglesa i educació artística.
Un nou curs tenim a les portes, serà el 23-24 i, com cada curs, definim l’objectiu educatiu i evangelitzador comú a totes les escoles de FECIB que complementa els nostres objectius pedagògics: “Cuida i Estima” ha estat l’elegit per enguany.
A l'enllanç pòdeu accedir al vídeo, que han realitzat les dotze escoles que formam part de FECIB. Bon inici de curs!